pühapäev, 8. jaanuar 2017

MIKS ME OLEME AU JA UHKUEGA GRAND UUSTALUD SÜNDINUD HÕBELUSIKAS SUUS

Niisiis- kes on need kummalised Grand Uustalud?
Kust "metsast" nad välja kargasid?
Kuhu püüne peale nad siis nüüd kuulsa nime abiga õige trügivad?

MEIE PÄRITOLU KIRJUTAN SEEKORD LAHTI JUST UUSTALUDE PERELOO VAATEVINKLIS.
SEDA LUGEDES EHK MÕISTATE, ET ME EI VAJA MISTAHES EESTI KUULSUSTE JA ÜLDSE MITTE KELLEGI MUU NIME KUI OMA PERE NIME!

Igatahes olid tol ajal, kui Lauri titest nooreks meheks kasvas. Rein Rannapi hambad Lauri ema kui hambatohtri hoole all ja meie mõlema kodudes teemaks muusika, külalisteks muusikud, lauljad. Ikka oli jutt ka Heino Tambergist, Arvo Pärdist, Vello Orumetsast jne jne.
Minu ema tundis ju tol ajal Uve-Holger Uustalut, sest mu trompetistist isa oli tema kolleeg, Mina teda kahjuks elavana ei näinud...
See imeline muusik ja õppejõud...VOT  TEMAGA ON JÄLLE SEOTUD TRAAGILINE LUGU!!!
VÄGA TRAAGILINE!!!
Olime Lauriga kohtunud juba teatristuudios. Ühel hetkel Laurit paar päeva ei olnud ja kui tuli, oli habetunud ja väga imelik. Loomulikult küsisime, et mis viga? Vastus oli väga lihtne: "ISA SURI ÄRA"
8. märtsi, naistepäeva hommikul kuskil 5 ajal öösel hakkas 57 aastasel Uvel väga halb. Ema Helene ajas ka lapsed ülesse ja kohe saadi aru, et asi ikka väga valesti. Kutsuti kiirabi, aga...enne, kui kiirabi kohale jõudis suri Uve kogu pere silme all.
NAISTEPÄEVALILLED, MIS TA HOOLSASTI ÜLEANDMISEKS OLI ÄRA PEITNUD, JÄIDKI ÜLE ANDMATA!!!!!!!!!!!!
Hiljem rääkisid ema ja õde, et Lauri, kes oli siis 20, oli toetanud uksepiida najale ja tema esimesed sõnad olid:"ISA EI NÄINUDKI KUIDAS MA TÕELISEKS MEHEKS SAAN!"

Vaid mõned aastad hiljem võttis ta mu naiseks. Olen temast 8 aastat vanem ja mul oli 3 last. Nüüd on neid 6 pluss Gowri naine Shanti, kes hoolsasti õpib ja areneb kuidas peres asju organiseerida ja majapidamist pidada.

Tegelikult võib üsna julgelt ütelda nii, et sündisime mõlemad "hõbelusikad suus"
Vähemalt meie endi jaoks on see nii.
Hästi soe ja hea tunne on sellest kirjutada, avaldades seejuures sügavat austust ja lugupidamist oma esivanematele.

Minu mehe, Lauri, isa oli niisiis muusik, kes õppis koos Neeme Järviga Peterburis ja meie perereliikviate hulgas on hulk suuri plakateid, mis teatavad kontserdist Estonias kirjaga: dirigeerib Neeme Järvi, solist on Uve-Holger Uustalu.
Uve-Holger oli Eesti tuntumaid metsasarve mängijaid, kes on sisse mänginud kõigile meile, kes oleme näinud "Viimset reliikviat" kõrvus helisevad "Ta-ta-datataaa..." Ka see metsasarv on meie reliikviate kambris maakodus, kus ikka puhume seda kui hommikulaud kaetud on.
Ta oli Eesti Muusika Akadeemia õppejõud, kes veel sotsialismiajal, kui naljalt piiri taha ei pääsenud, sõitis maailmas ringi ja esines 11 välisriigis. Sealhulgas töötas ta mitmes riigis ka õppejõuna. Kord pakuti talle lepingut aga õpetada tuli prantsuse keeles. Mees õppis 3 kuuga(!) prantsuse keele ära!
Lauril olid isegi värvipliiatsid "väljamaalt" toodud, kõigest muust rääkimata.

Siia juurde sobib rääkida ka minu päritolust põgusalt. Minu isa oli niivõrd andekas ja absoluutse kuulmisega trompetist, et võeti Sümfoonia orkestri põhikoosseisu otse Muusikakoolist ja üsna kohe ka kontsertmeistriks. Pisikesena vaatasin ikka telekast, et näe- issi mängib jälle trompetit. Tema vend oli tromboonimängija.
Suviti ikka käisin isaga kaasas suvistel sümfoonia orkestri suvelaagrites Pärnus. Eri Klas mängis ikka rannas minuga "liivapätsi" ja unistas väga, et tal oleks samasugune äge tütreke. Ongi ju.

Meie mõlema isad niisiis mängisid orkestris ja läksid tööle frakis. Mine sa tea- ehk sealt ongi meie kiindumus teatud puhuks hästi riietatud meeste vastu!

Lauri vanaisa oli Voldemar Uustalu. Metsasarvemängija, Pätsu sõber ja igavesti rikas mees. Kui tema poeg Uve ( kelle auks kannab sama nime ka meie üks  poegadest) võttis naise, siis andis vana Voldemar oma ühes Suur Karja tänaval olevas suures majas paljudest noortele terve korruse mõnusalt elada. Pere sõitis ringi ühel ajal Volgaga, mis tol ajal oli nö ministrite ja muude tuntud tegelaste sõiduriist.

Mina kasvasin sisuliselt üles Sümfoonia kontserdisaalis, kus ema naljalt ühtegi kontserdi mööda ei lasknud.

Üks väike episood ema elust veel. Suur sõprus ja romanss Neeme Järviga. Kaua enne mind( minu isa on  Märt Prääts) nad ikka kõndisid - loomulikult kuulus sinna juurde noorte armunute romantika - ümber Estinia hoone ja Neeme ikka arutas, kas ta peaks dirigeerima nagu Sostakovitsh või see või too. Ühel hetkel minu ema Ulvi pöördus talle otse vastu, lõi näpuga talle vastu rinda ja ütles:" Sina! Sina pead dirigeerima nagu NEEME JÄRVI!!!" Neemel oli ikka tavaks kõigepealt kummardada publikule ja siis parempoolse esimese rõdu 2 posti poole, kus seisime või istusime meie emaga. Nende ilus sõprus kestab siiani. Minu emasse väga armunud noor andekas trompetist võttis sisse surmava koguse tablette ja ta toodi napilt elule tagasi. Nii sai temast minu ema mees ja minu isa. Ema ei soovinud olla süüdi kellegi surmas. Neeme
oli nii meeleheitel, et kui asjast kuulis, sõitis Peterburi ja kosis esimese armsa tüdruku. Eks see oli nii määratud...

LOOGILISELT TEKIB KÜSIMUS- MILLEKS MEILE SIIS SEDA GRANDI SINNA VEEL VAJA OLI?
Meie töö on seotud erinevate Euroopa riikidega ja kui su käest pidevalt vabandades küsitakse, et mis see teie nimi nüüd oligi??? ja kui sa saad pidevalt pöördumisi kirjapildis Ystalu, Uttalo, Ystaly jne.
What is this?
Pealegi teeme brändi. GOWRI GRAND brändina kõlab ju hästi, või mis? Lauri, Gerli, Gowri, Shanti ja Raji Grand samuti. On ju. Elu lihtne- Grand Familia või Grandide Dünastia- kuidas soovite!. Ärinimena parim valik.

Austuse ja armastusega olgu siia veel lisatud, et Lauri vend EERO UUSTALU õppis Moskvas laserfüüsikuks aga praegu ta sõidab täisvarustuses mikrobussiga iga päev mööda kogu Eestimaad ja oskab füüsika ja keemia noortele äärmiselt huvitavaks teha ja sajad lapsed näevad iga päev äärmiselt põnevaid katseid.
Lauri õde ÜLLE UUSTALU on arst Tallinna Lastehaiglas ja päästnud sadade laste elusid.
ELAGU UUSTALUD JA SAAGU MEID PALJU!
UVE- HOLGER  JA HELENE UUSTALU LIIDUST ON TÄNASEKS KASVANUD 21 LIIKMELINE PEREKOND UUSTALUSID!!!